Image

Wat te doen in Calpe

Calpe is van oudsher een oud vissersdorp dat inmiddels is uitgegroeid tot een populaire badplaats met veel aandacht voor de toeristen en goede medische zorg in uw eigen taal. Calpe ligt aan de Costa Blanca in één van de groenste streken van de omgeving . Door de ligging heeft het in de winter een mild klimaat en in de zomer een verkoelende bries aan de stranden.

Image

Peñon de Ifach

Het park Natural del Peñon de Ifach met zijn majestueuze rots is hét symbool van Calpe. Er zijn twee routes te bewandelen op de Peñon tot aan de tunnel, deze is goed te doen over een aangelegd pad en tot aan de top. Deze tocht naar de top is voor de wat meer sportievelingen, waarbij goede schoenen en voldoende water nodig is. Eenmaal boven is de beloning een fantastisch uitzicht. Vanuit ons appartement loopt u direct de Peñon op.

Image

Natuurpark

Grenzend aan het appartement gaat het natuurpark richting zee via een natuurpad met diverse bankjes en uitkijkpunten. Helemaal beneden komt het pad uit aan de baai el Raço, hier wordt gesnorkeld en gevist.

Image

Flamingo’s

Tussen de bebouwing van Calpe ligt het grote zoutwater meer. Dit meer ligt hier als gevolg van de zoutwinning. Tot aan 1970 van cruciaal belang voor de economie van de stad. Dit zout werd gebruikt voor de opslag van de vele vissen die in Calpe gevangen werden en vervolgens naar andere delen van Europa werden vervoerd. Tegenwoordig is het een beschermd natuurgebied met diverse vogels o.a. flamingo’s. Er is een wandelroute uitgezet met diverse uitkijk plaatsen waar je vogels kunt spotten.

Image

Torreó de la Peça

Als je in Calpe verblijft is een bezoek aan het oude antieke centrum een aanrader. Er is een met borden aangegeven wandelroute met o.a. de Torreó de la Peça. Deze middeleeuwse toren was rond de 15e eeuw van groot belang voor de bescherming van Calpe. In 1981 geheel gerestaureerd. Er is een museum voor diegene die meer over de geschiedenis willen weten. Vooral de zomeravonden is het aangenaam genieten in de binnenstad in één van de vele gezellige Spaanse romantische restaurantjes met de terrassen buiten.

Image

Zandstranden

Calpe staat bekend om zijn kilometers lange zandstranden waar de kinderen nog ongestoord met een emmertje en een schepje kunnen spelen in het zand en met een levendige boulevard met restaurants en leuke winkels.

Er zijn ook tal van kleine wat meer afgelegen baaitjes en strandjes o.a. die onderaan ons appartement grenst.

Image

Centraal Gelegen

De laatste jaren zijn er voor de fietsers in Calpe fietspaden aangelegd en zijn er diverse routes uitgezet, evenals voor de wandelaars zijn er goed aangeduide en vaak goed aangelegde wandelpaden. Calpe heeft een busstation met verbindingen naar o.a. Alicante en Valencia, tevens is er een treinstation.

Calpe familiepark , gratis toegang.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image